Modern Chesterfield kanapék

A Chesterfieldről mindenkinek a klasszikus, tradicionális angol stílus jut először eszébe. Ez nem meglepő, hiszen a Chesterfield születése a 17. századra tehető, tehát nem egy újkeletű irányzat.

A kor és a stílusirányzatok alakulásával a Chesterfieldnek is követnie kellett a trendet, így megjelentek a modern Chesterfield kanapék.

De hogyan lehet egy angol klasszikusból napjaink modern irányzatának is megfelelő bútor?

A Chesterfieldre jellemző motívumok és az olyan modern stílusjegyek kombinálásával, mint az egyenes, párhuzamos formák.

A modern Chesterfield kanapék megtartották a mélytűzött gombozást, a díszszegek használatát, de emellett megjelentek a szövet kárpitozású kanapék, és a lekerekített formákat felváltotta az egyenes, egyszerűbb vonalvezetés.

Kezdjük a két irányzat rövid bemutatásával és jellemzőivel.

Modern stílus

A modern, minimalista stílus jellemzően egyszerű formákkal és vonalvezetéssel dolgozik. Kerüli az erős, kirívó színeket, egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége.

Mellőzi a díszítő elemeket, és kiegészítőket. Gyakran megjelenik a modern enteriőrök anyag használatában a fa és a fém.

Chesterfield stílus

A Chesterfield stílusra a leginkább a gazdag díszítés jellemző. Messziről felismerhető egy Chesterfield kanapé a mélytűzött gombozásáról és a díszszegek sokaságáról.

Az olyan tradicionális Chesterfield kanapék, mint a Queen Anne, vagy Oxford tulipán alakú karfában és ívelt háttámlában valamint lábakban végződnek, amely szöges ellentéte a modern stílus formavilágának.

Anyagában a bőr és bükkfa kombinációja a leggyakoribb, réz díszítő elemekkel kiegészülve.

Nézzük, milyen eredmény születik a modern és Chesterfield stílus kombinációjából.

Roma Modern Chesterfield kanapé

A Roma kanapé egyenes, L alakú, valamint egészen egyedi, félköríves formában is megtalálható a kínálatunkban.

Roma chesterfield kanapé

Az egyenes és L alakú változatok keltik a modern hatást. Szögletes formája és krómozott lábai jól passzolnak egy modern enteriőrbe, a kanapé egészét borító mélytűzött gombozás pedig hű marad a Chesterfield stílushoz.

Emellett a Chesterfieldre jellemző bőr kárpitozást felváltja a szövet és bársony, ami nagyon jól áll bármilyen enteriőrben.

Windsor Modern Chesterfield kanapé

A Romához hasonlóan a Windsor kanapé egészét is mélytűzött gombozás díszíti, az üléspárnák kivételével. Ez tökéletes lehetőséget biztosít a színekkel való játékhoz, például egy fekete kárpitozás, fehér üléspárnákkal tökéletesen illeszkedik egy modern enteriőrbe.

A karfák és háttámla egymagasak, így kisebb lakásokban is ideális lehet, mivel nem szeparálja el a teret. Az egyenes kárpitozott lábakkal pedig még különlegesebb hatást kelt a Windsor kanapé.

Deco Modern Chester

A Deco különbözik a fent említett két kanapétól. Az Art Deco stílusjegyeit hordozza magán, és itt már az ívet formák is megjelennek, mégis a díszszegek párhuzamos elrendezése modern hatást kelt.

Deco modern chesterfield kanapé

A bemutatott darab kárpitozása is eltér az előző két modelltől, mivel itt már bőrrel van borítva a kanapé. A fekete bőr elegáns megjelenése jól mutat akár egy irodai környezetben is.

Deco 2 személyes chesterfield kanapé

Belgravia Chesterfield kanapé

A Belgravia kanapén a Deco-hoz hasonlóan gazdagon megtalálhatóak a Chesterfield jellemzői. A lekerekített karfák, a mélytűzött gombozás, és a díszszegek sokasága mind arról árulkodik, hogy egy Chesterfield kanapéval állunk szemben.

Belgravia vörös chesterfield kanapé

Viszont a díszszegek párhuzamos elrendezése, az alacsony talp és egy olyan extravagáns színű bársony kárpitozás, mint az általunk készített modellen látható, modern hatást kelt, így a modern stílus mellett rengeteg más stílussal is kombinálható.

Ma már nem kell nélkülözni a Chesterfield fényűzését és eleganciáját a modern enteriőrökből sem. Amennyiben szeretne egy modern Chesterfield kanapét, vagy egyéb bútort a saját ízlésére szabni, várjuk megkeresését elérhetőségeinken, vagy látogasson el Budapesti bemutatótermünkbe, ahol személyesen is megtekintheti kiállított modelljeinket.

Legutóbbi bejegyzések

Kínálatunk

Elérhetőségek

1118 Budapest, Budaörsi út 48. 

Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvételi űrlap